ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα με γλυκό τραχανά και μανιτάρια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 200 γρ. τραχανά γλυκό
  • 300 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα (κοινά, πλευρώτους, πορτομπέλο)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 δαφνόφυλλα
  • 1 φλ. κρασί λευκό
  • 2 κ. σ. κονιάκ
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. γραβιέρα μακράς ωρίμανσης, τριμμένη
  • ½ κ.γ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 3 λίτρα νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Αφαιρούμε τη βάση από τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά. Tα κόβουμε σε μέτριες φέτες ή τα σπάμε με το χέρι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Ρίχνουμε την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
  • Προσθέτουμε τον τραχανά και το γάλα, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε στη σούπα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου