ΜΕΝΟΥ

Pages

Τραχανάς με κρέμα φέτας και καπνιστό μπούκοβο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για ?? άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 500 γρ. τραχανάς ξινός
  • 2 λίτρα ζωμός κότας
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (χτυπημένο στο blender, μέχρι να πάρει υγρή μορφή)
  • 4 σκ. σκόρδο ακαθάριστες
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
  • Κρέμα φέτας με καπνιστό μπούκοβο
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • ½ κουτ σούπας καπνιστό μπούκοβο
  • λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή λίγη ξερή, τριμμένη

Τρόπος παρασκευής

  • Βράζουμε τον τραχανά – μαζί με το ζωμό κότας, το σκόρδο, το θυμάρι και τη δάφνη– σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά μέχρινα ψηθεί καλά. 
  • Περνάμε τον τραχανά από blender και μετά από μια ψιλή σήτα και τον ξαναβάζουμε στη φωτιά. 
  • Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, τον τραβάμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Αν η σούπα μας είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό.
  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και το καπνιστό μπούκοβο . Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα. Αν είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φέτα. Ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο, σκεπασμένη, μέχρι να σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε την σούπα σε ένα μπολ με μια κουταλιά κρέμα φέτας

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου