ΜΕΝΟΥ

Pages

Αμπελοφάσουλα με λαδοτύρι Ζακύνθου και αυγοτάραχο τρίμμα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλ. τσαγιού παλαιωμένο ξύδι
  • 3 - 4 μέτριες ντομάτες ώριμες σε κομμάτια
  • 1½ κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια
  • 200 - 250 γρ. λαδοτύρι Ζακύνθου σε κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας αυγοτάραχο τρίμμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα αμπελοφάσουλα για 5 - 6 λεπτά Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε εκεί ώσπου να κρυώσουν.
  • Ξαναβάζουμε την άδεια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και την αφήνουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον βασιλικό και την ρίγανη και το μισό ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. 
  • Ρίχνουμε στο σκεύος τα αμπελοφάσουλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντάς τα. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τις κομμένες ντομάτες. Τις σοτάρουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τις ελιές και το ξύδι. Μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά, πάντα σε δυνατή φωτιά, ώσπου η σάλτσα να δέσει. Ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε απαλά μία φορά και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας πάνω από τα αμπελοφάσουλα, ανακατεύουμε απαλά και τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, αφού πασπαλίσουμε με το αυγοτάραχο

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου