ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητά παντζάρια με σύγκλινο και κατσικίσιο τυρί

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 40΄- 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 4 παντζάρια μετρίου μεγέθους
  • 2 αβοκάντο
  • 1 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 150 γρ συγγλινο Μάνης κομμένο σε μικρούς κύβους
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τυλίγουμε τα παντζάρια ένα ένα σε αλουμινόχαρτο, αφού πρώτα τους προσθέσουμε μπόλικο αλάτι. Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Tα αποφλοιώνουμε με μαχαίρι και τα κόβουμε σε φέτες ή κύβους.
  • Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε σε μπολ τα παντζάρια, το κρεμμύδι, το κατσικίσιο τυρί και το αβοκάντο και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Θερμαίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σύγκλινο, τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως στο σκεύος το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τον βασιλικό. 
  • Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια περιχύνουμε τα παντζάρια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου