ΜΕΝΟΥ

Pages

Μακαρονάδα με πέστο ρόκας, σπαράγγια και ξινοτύρι Ίου

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Μια δροσερή και ελαφριά μακαρονάδα για το καθημερινό τραπέζι.

Συστατικά
Για το πέστο

  • 200 γρ. φύλλα ρόκας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 60 γρ. αμύγδαλα ανάλατα, καβουρδισμένα για λίγα λεπτά στον φούρνο, στους 170°C
  • 60 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο

Για τα ζυμαρικά

  • 1 πακέτο σπαγγετίνη Νο10
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 2 μάτσα φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα, κομμένα σε 3-4 κομμάτια
  • ξύσμα από 2 μοσχολέμονα
  • 150 γρ. ξινοτύρι Ίου ή Μυκόνου ή φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Τρόπος παρασκευής
Πέστο

  • Αλέθουμε όλα μαζί τα υλικά σε πολυκόφτη, μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα.

Μακαρονάδα

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Λίγο πριν γίνουν, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και σοτάρουμε τα σπαράγγια για 1 λεπτό. Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα βγάζουμε από το νερό τους με μια πιρούνα (έτσι παίρνουμε μαζί και λίγο από το νερό τους, χρήσιμο για να ολοκληρώσουμε το μαγείρεμά τους), τα ρίχνουμε στα σπαράγγια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε πιάτα, σκορπίζουμε το ξινοτύρι και σερβίρουμε.

Τι πίνουμε

  • Ένα ξηρό χαρμάνι Μοσχάτου. 

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου