ΜΕΝΟΥ

Pages

Μοσχαρίσια μπριζόλα με πετιμέζι, μαύρη μπύρα και σινάπη

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαρινάρισμα 24 ώρες, Ψήσιμο 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 2 μοσχαρίσιες σπαλομπριζολες περίπου 550 γρ η κάθε μια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές πετιμέζι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • χυμό από ένα πορτοκάλι και λίγο ξύσμα
  • ½ μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 μαύρη μπύρα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόκκους σιναπιού
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής
  • Καβουρδίζουμε τους κόκκους σιναπιού σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία με το λάδι. Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά και σοτάρουμε ελαφρά. 
  • Προσθέτουμε την μπύρα, το πετιμέζι, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. 
  • Μαγειρεύουμε τη μαρινάδα για 15 λεπτά και μετά την αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Μαρινάρουμε τις μπριζόλες για 24 ώρες και ψήνουμε στο grill 5 λεπτά κάθε πλευρά. 
  • Ραντίζουμε συνέχεια με τη μαρινάδα.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου