Μια πεντανόστιμη και ελαφριά συνταγή για να απολαύσουμε το ψάρι, έτοιμο σε λίγα, μόλις, λεπτά.
Υλικά
Εκτέλεση
Συνοδεύουμε με
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 6΄- 7΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬✬
Υλικά
- 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα λιαστής ντομάτας (έτοιμη· εναλλακτικά, χτυπάμε στο μούλτι 4 - 5 λιαστές ντομάτες -από βάζο με λάδι- μαζί με 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο όπου είναι συντηρημένες)
- 2 - 3 κουτ. σούπας βασιλικό χοντροκομμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 φιλέτα πέρκας (περίπου 200 γρ. το ένα)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα και στο γκριλ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σάλτσα λιαστής ντομάτας, το βασιλικό και το πιπέρι.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φιλέτα πέρκας. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 6 - 7 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους, χωρίς να τα γυρίσουμε.
- Τα σερβίρουμε ζεστά.
Συνοδεύουμε με
- πράσινη σαλάτα.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου