Μία μοναδική πίτα στο τραπέζι σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 6 φλ μπουκέτα μπρόκολο
- 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ κρεμμύδι, κομμένο
- 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
- 1/2 φλ κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ ανάλατος ζωμός κοτόπουλο
- 3 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, κομμένος
- 3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 170 γρ κρέμα τυριού light, μαλακωμένη
- 680 γρ (6 φλ) στήθος γαλοπούλας, μαγειρεμένο και θρυμματισμένο
- 2 φλ καρότα σε λωρίδες
- 425 γρ ρεβίθια, πλυμένα και σουρωμένα
- 8 φύλλα κρούστας, ξεπαγωμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C.
- Βουτυρώνουμε δύο πυρέξ (20εκ).
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεματίζουμε το μπρόκολο για 6 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και χοντροκόβουμε.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό κοτόπουλο, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα τυριού.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μπρόκολο, τη γαλοπούλα, τα καρότα και τα ρεβίθια.
- Προσθέτουμε το μείγμα τυριού και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα γαλοπούλας στα δύο πυρέξ.
- Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας 4 φύλλα κρούστας και τα λαδώνουμε ένα προς ένα με 1/4 κ.γ. ελαιόλαδο ανά φύλλο.
- Τοποθετούμε τα καλά λαδωμένα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε διαγώνια στο μισό.
- Στο ένα πυρέξ στρώνουμε τα κομμάτια φύλλου ένα- ένα πάνω από το μείγμα γαλοπούλας, αφού τα τσαλακώσουμε ελαφρώς. Φροντίζουμε τα φύλλα μας να επανωτίζουν ελαφρά το ένα στο άλλο.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, τα οποία στρώνουμε στο δεύτερο πυρέξ.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πίτες μας, γυρνώντας εκ περιτροπής τα πυρέξ στο φούρνο μετά από 7 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου