Μοναδικά φιλετάκια που θα σας ξετρελάνουν με την γεύση τους.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (200 γρ. / φιλέτο)
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 κ.γ. βασιλικός, αποξηραμένος
- 2 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- ¼ φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και τεμαχισμένες
- 3 κ.γ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες (1 κ.γ. + 2 κ.γ.)
- 4 φέτες μοτσαρέλα
- 12 φύλλα βασιλικού
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες
- 1/3 φλ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου, ώστε να ανοίξει στη μέση σαν πεταλούδα.
- Καρυκεύουμε τα φιλέτα εσωτερικά και εξωτερικά με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον αποξηραμένο βασιλικό.
- Ραντίζουμε κάθε φιλέτο με 1 κ.γ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες και αλείφουμε το εσωτερικό τους.
- Γεμίζουμε το κάθε στήθος κοτόπουλου με 2 φέτες ντομάτα, 2 κ.γ. λιαστές ντομάτες, μία φέτα μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
- Κλείνουμε καλά με 3-4 οδοντογλυφίδες, για να μη φύγει η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.γ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το σκόρδο, το βαλσάμικο και τη καστανή ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι γύρω από το κοτόπουλο, σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να γλασάρει ελαφρά.
- Μεταφέρουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να λιώσει το τυρί.
- Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, ραντίζουμε τα φιλέτα με τους χυμούς από το σκεύος και σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου