Λαχταριστή συνταγή με κολοκυθοανθούς που θα σας ξετρελάνουν.
Υλικά
Eκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 20 κολοκυθοανθούς ολόφρεσκους
- 2 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
- 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου φρέσκου, ψιλοκομμένα
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 2 ντομάτες μεγάλες ώριμες
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς, αφαιρούμε προσεκτικά τον εσωτερικό κίτρινο στήμονα και τους στεγνώνουμε απαλά με απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι με το μισό λάδι, τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αλατίζουμε.
- Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον σπιτικό ζωμό και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου. Κόβουμε σε μπολ τις ντομάτες σε κυβάκια κρατώντας τον χυμό τους.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο μιας κατσαρόλας. Γεμίζουμε τους ανθούς και τους τοποθετούμε τον ένα δίπλα στον άλλο στην κατσαρόλα.
- Τους περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου