Το ανθότυρο είναι από τα ελαφρά τυριά τόσο σε λιπαρά όσο και σε γεύση.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα παρόμοια τυριά όπως τυρί κρέμα με
λίγα λιπαρά (στην αγορά θα τα βρούμε σε σχετικά ικανοποιητική ποικιλία,
με μόλις 12% λιπαρά), ενώ αν θέλουμε αντικαθιστούμε το γλυκό κρασί με
λευκό ξηρό, με διαφορετικό όμως γευστικό αποτέλεσμα.
Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 400 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 200 ml λευκό γλυκό κρασί
- 2 μεγάλα ματσάκια ρόκα (χωρίς τα κοτσάνια), καθαρισμένη, πλυμένη, στεγνωμένη και ψιλοκομμένη
- 200 ml γάλα 1,5% λιπαρά
- 1½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο ανθότυρο, λιωμένο με ένα πιρούνι
- αλάτι, ανάμεικτα φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Εκτέλεση
- Βράζω τα σπαγγέτι «αλ ντέντε» σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω, αφήνω κατά μέρος 200 ml από το νερό τους, και τα διατηρώ ζεστά.
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζω το κρεμμύδι και 2 κουτ. σούπας νερό. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αχνίζω το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και το νερό να εξατμιστεί. Προσθέτω το σκόρδο και το ελαιόλαδο και σοτάρω το μείγμα για 1 λεπτό.
- Σβήνω με το κρασί, μαγειρεύω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω τα φύλλα ρόκας. Μαγειρεύω για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι τα φύλλα να μαλακώσουν καλά και να πέσει ο όγκος τους και χαμηλώνω λίγο τη φωτιά. Ρίχνω το γάλα και το ανθότυρο και συνεχίζω το μαγείρεμα για 1 – 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
- Ρίχνω λίγο αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνω στο σκεύος τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το νερό από το βράσιμό τους που έχω αφήσει κατά μέρος. Ανακατεύω απαλά για να καλύψω καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, πασπαλίζω με άφθονο μείγμα από φρεσκοτριμμένα πιπέρια και σερβίρω αμέσως.
Πηγή - dinanikolaou.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου