ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουβλάκια κοτόπουλου με έτοιμο πέστο και πικάντικη λαχανοσαλάτα

Πανεύκολη συνταγή με 2 υλικά και μια ονειρεμένη σάλτσα για να συνοδεύσουμε τα σουβλάκια μας.






Συνταγή : Tina Webb.
Μερίδες : Για 2 - 3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 4΄- 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

Για τα σουβλάκια
  • 6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
  • 100 γρ. έτοιμο πέστο βασιλικού (από βάζο)
  • ξυλάκια σουβλακιού
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
  • 1 κουτ. σούπας λάδι
  • 3 φλιτζ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο και λίγα φύλλα σέλινου, χοντροκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας έτοιμο πέστο επιπλέον

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο και προσθέτουμε το έτοιμο πέστο. Ανακατεύουμε να «πιάσει» το πέστο καλά γύρω-γύρω, περνάμε τις μπουκιές στα ξυλάκια για σουβλάκι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν καλά, χωρίς όμως να καούν και να στεγνώσουν. 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη μουστάρδα, λάδι, το λάχανο και το σέλινο. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, περιχύνουμε με το πέστο και συνοδεύουμε με τη λαχανοσαλάτα.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου