Πανεύκολη συνταγή με 2 υλικά και μια ονειρεμένη σάλτσα για να συνοδεύσουμε τα σουβλάκια μας.
Υλικά
Για τα σουβλάκια
Για τη σαλάτα
Εκτέλεση
Πηγή - www.gastronomos.gr
Συνταγή : Tina Webb.
Μερίδες : Για 2 - 3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 4΄- 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τα σουβλάκια
- 6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
- 100 γρ. έτοιμο πέστο βασιλικού (από βάζο)
- ξυλάκια σουβλακιού
- αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
- 1 κουτ. σούπας λάδι
- 3 φλιτζ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο και λίγα φύλλα σέλινου, χοντροκομμένα
- 3 κουτ. σούπας έτοιμο πέστο επιπλέον
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο και προσθέτουμε το έτοιμο πέστο. Ανακατεύουμε να «πιάσει» το πέστο καλά γύρω-γύρω, περνάμε τις μπουκιές στα ξυλάκια για σουβλάκι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν καλά, χωρίς όμως να καούν και να στεγνώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη μουστάρδα, λάδι, το λάχανο και το σέλινο. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, περιχύνουμε με το πέστο και συνοδεύουμε με τη λαχανοσαλάτα.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου