Ανάλαφρο φαγητό με τη φρεσκάδα της ντομάτας, το χορταστικό μανεστράκι
και το άρωμα του δυόσμου. Η φέτα είναι προαιρετική για όσους θέλουν να
δώσουν έξτρα γεύση.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - dinanikolaou.gr
Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 8 μέτρια ντομάτες, πλυμμένες
- 200 γρ. μανεστράκι Ζυμαρικά Ψαχνών
- 600 ml ζωμό κότας ή λαχανικών, καυτό
- 50 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
- ¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη (προαιρετικά)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω τις ντομάτες από το πάνω μέρος. Με ένα μικρό κουτάλι αφαιρώ όση περισσότερη από τη σάρκα μπορώ και την κρατάω σε ένα μπολ.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνω το μανεστράκι και σοτάρω για 2 λεπτά. Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το ζωμό, μαγειρεύοντας με την τεχνική του ριζότο.
- Μόλις τελειώσω με τη διαδικασία, αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνω τα ντοματίνια, τα αμύγδαλα, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
- Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο ένα μικρό ταψάκι και τοποθετώ τις ντομάτες σε σειρά. Γεμίζω τις ντομάτες με το μίγμα του τηγανιού μέχρι επάνω (να δημιουργηθεί λοφάκι από το μείγμα).
- Λιώνω τη σάρκα από τις ντομάτες που έχω κρατήσει στο μπολ και τη ρίχνω στο ταψί.
- Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω τα γεμιστά από το φούρνο και μοιράζω τη φέτα. Σερβίρω αμέσως.
Πηγή - dinanikolaou.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου