Είτε ετοιμάσουμε σπιτική ζύμη, είτε χρησιμοποιήσουμε μια έτοιμη το
αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό χάρη στα προϊόντα της γέμισης. Πικάντικο
πεκορίνο Αμφιλοχίας και το ξεχωριστό λευκαδίτικο σαλάμι.
Υλικά
Εκτέλεση
Στο ποτήρι μας
Πηγή - www.gastronomos.gr
Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη
Μερίδες : Για 1 πίτσα 36 - 38 εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20', Ψήσιμο 10΄- 12΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- ζύμη
- 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
- 300 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες
- 100 γρ. τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας
- 100 γρ. σαλάμι Λευκάδας σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
Εκτέλεση
- Απλώνουμε στη ζύμη 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας και από πάνω ομοιόμορφα τη φρέσκια μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε στους 220° C για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.
- Ξεφουρνίζουμε και σκορπίζουμε το πεκορίνο Αμφιλοχίας, το σαλάμι Λευκάδας και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το πεκορίνο.
Στο ποτήρι μας
- ένα ροζέ από Αυγουστιάτη από τη γειτονική Ζάκυνθο.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου