Μία αυθεντική πρόταση στο τραπέζι σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - dinanikolaou.gr
Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 500 γρ. μοσχάρι (από ποντίκι), κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους (όχι κιμάς)
- 50 γρ. μπέικον σε 1 φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 250 γρ. χυμό ντομάτας
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 150 ml ζωμό κρέατος
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα βαλσάμικου με ρόδι
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το μπέικον και το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να ροδίσει το μπέικον και να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
- Προσθέτω το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες και 1 λεπτό αργότερα τους κύβους του κρέατος. Σοτάρω για 5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να πάρει 1-2 βράσει.
- Προσθέτω το ζωμό, τα κονκασέ, το χυμό ντομάτας, την κανέλα, τη δάφνη, το θυμάρι, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
- Αφήνω να πάρει 1-2 δυνατές βράσεις και χαμηλώνω τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει η σάλτσα για 1 ώρα χωρίς να κοχλάζει.
- Βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε, τα σουρώνω και τα στρώνω σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Αποσύρω τη σάλτσα από τη φωτιά. Προσθέτω την κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύω καλά. Αδειάζω τη σάλτσα επάνω στα σπαγγέτι και σερβίρω. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα.
Πηγή - dinanikolaou.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου