ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με αυθεντική μπολονέζ

Μία αυθεντική πρόταση στο τραπέζι σας.








Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά 
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. μοσχάρι (από ποντίκι), κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους (όχι κιμάς)
  • 50 γρ. μπέικον σε 1 φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 250 γρ. χυμό ντομάτας
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 150 ml ζωμό κρέατος
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα βαλσάμικου με ρόδι
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το μπέικον και το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να ροδίσει το μπέικον και να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
  • Προσθέτω το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες και 1 λεπτό αργότερα τους κύβους του κρέατος. Σοτάρω για 5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να πάρει 1-2 βράσει. 
  • Προσθέτω το ζωμό, τα κονκασέ, το χυμό ντομάτας, την κανέλα, τη δάφνη, το θυμάρι, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
  • Αφήνω να πάρει 1-2 δυνατές βράσεις και χαμηλώνω τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει η σάλτσα για 1 ώρα χωρίς να κοχλάζει.
  • Βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε, τα σουρώνω και τα στρώνω σε μια μεγάλη πιατέλα.
  • Αποσύρω τη σάλτσα από τη φωτιά. Προσθέτω την κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύω καλά. Αδειάζω τη σάλτσα επάνω στα σπαγγέτι και σερβίρω. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα.

Πηγή - dinanikolaou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου