Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 3 αβγά χτυπημένα
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- πιπέρι χοντροτριμμένο
- λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Eκτέλεση
- Αχνίζουμε το πράσο σε μέτριο τηγάνι με μισό φλιτζάνι νερό για 5- 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστεί όλο το νερό. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μπούκοβο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με πιρούνι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το πράσο.
- Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν ελαφρώς τα αβγά.
- Πασπαλίζουμε με φέτα και πιπέρι, διπλώνουμε την ομελέτα και τη γυρίζουμε στο τηγάνι.
- Μόλις ροδίσει και από τις δύο πλευρές, τη σερβίρουμε σε πιατέλα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου