ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα πικάντικη με πράσο

Μία καταπληκτική ομελέτα για το μεσημεριανό σας τραπέζι.












Συνταγή :  Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • πιπέρι χοντροτριμμένο
  • λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Eκτέλεση
  • Αχνίζουμε το πράσο σε μέτριο τηγάνι με μισό φλιτζάνι νερό για 5- 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστεί όλο το νερό. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μπούκοβο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με πιρούνι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το πράσο. 
  • Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν ελαφρώς τα αβγά. 
  • Πασπαλίζουμε με φέτα και πιπέρι, διπλώνουμε την ομελέτα και τη γυρίζουμε στο τηγάνι. 
  • Μόλις ροδίσει και από τις δύο πλευρές, τη σερβίρουμε σε πιατέλα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου