ΜΕΝΟΥ

Pages

Πουτίγκα με σέσκουλα, ραδίκια, λουκάνικο και μάραθο


Μία εορταστική συνταγή για το τραπέζι σας.












Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, αναμονή 1 ώρα, μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 6 μεγάλα φύλλα σέσκουλα
  • 250 γρ. ραδίκια καθαρισμένα
  • 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο ψιλοκομμένο
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι γαλοτύρι
  • 8 φλιτζάνια ψωμί κομμένο σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3½ φλιτζάνια γάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε μπόλικο αλατισμένο νερό σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα σέσκουλα και τα ραδίκια. Τα βράζουμε για 6 λεπτά και τα σουρώνουμε αμέσως. Τα κόβουμε σε κομμάτια, τα πιέζουμε με το χέρι και τα στραγγίζουμε όσο πιο καλά μπορούμε. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το λουκάνικο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Βάζουμε στο τηγάνι το σκόρδο, τα σέσκουλα και τα ραδίκια και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους180°C. Χτυπάμε καλά τα αβγά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το τυρί. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί το τυρί και προσθέτουμε το χλιαρό γάλα μαζί με το ψωμί, το ξύσμα, το μάραθο και το μείγμα του λουκάνικου με τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά. 
  • Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί και απλώνουμε το μείγμα της πουτίγκας σε όλο το ταψί. Αφήνουμε το ταψί για περίπου μία ώρα μέχρι να απορροφηθούν καλά τα υγρά από το ψωμί και στη συνέχεια το ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου