ΜΕΝΟΥ

Pages

Fonduta


Μία Ιταλική πρόταση για φοντί που θα σας εντυπωσιάσει












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, αναμονή 40΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 φύλλα φασκόμηλου φρέσκα ολόκληρα
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκους αβγού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/3 φλιτζανιού τυρί κίτρινο μαλακό τριμμένο
  • 1/3 φλιτζανιού μανιτάρια αποξηραμένα

Eκτέλεση
  • Βάζουμε την κρέμα να βράσει. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, τη βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο κατσαρολάκι τα μανιτάρια και το φασκόμηλο. Αφήνουμε την κρέμα με τα μανιτάρια και το φασκόμηλο να μείνουν μέχρι να κρυώσουν καλά, για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το φασκόμηλο από το μείγμα και προσθέτουμε τους κρόκους και τα τυριά. Χτυπάμε το μείγμα καλά και βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. 
  • Ανακατεύουμε το μείγμα συνέχεια καθώς αυτό θερμαίνεται και μόλις αρχίσουμε να βλέπουμε ότι δένει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρουμε. Το σερβίρουμε μόνο του μαζί με φρεσκοφρυγανισμένο ψωμί ή με λαχανικά ψητά, ή ακόμη και με ζυμαρικά. 
  • Παραδοσιακά σερβίρεται με φρέσκια τρούφα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου