Συνταγή : Tina Web.
Μερίδες : για 12 τεμάχια.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμσία 6-7.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 250 γρ. γαλοπούλα ψητή που μας περίσσεψε από το τραπέζι της γιορτής σε μικρά κομμάτια
- 12 αραβικά πιτάκια
- 5 - 6 ντομάτες λιαστές (διατηρημένες στο λάδι, για να είναι τρυφερές)
- 2 - 3 κ.γ. τσαλαφούτι ή κατίκι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- φύλλα μαντζουράνας ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
- ζεστό κόκκινο κρασί αρωματισμένο με φέτες πορτοκάλι και κανέλα
Εκτέλεση
- Κόβουμε την ψητή γαλοπούλα και τη μοιράζουμε στα αραβικά πιτάκια. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες. Βάζουμε μερικά κομμάτια λιαστής ντομάτας σε κάθε πιτάκι, καθώς και το τσαλαφούτι ή κατίκι. Ψήνουμε τα πιτάκια στο γκριλ για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν τα υλικά. Πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Γαρνίρουμε με μαντζουράνα ή δυόσμο και σερβίρουμε. Προαιρετικά, σερβίρουμε τα πιτάκια με το ζεστό κόκκινο κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου