ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιτάκια με γαλοπούλα, κατίκι και λιαστή ντομάτα



Λαχταριστά πιτάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.








Συνταγή : Tina Web.
Μερίδες : για 12 τεμάχια.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμσία 6-7.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 250 γρ. γαλοπούλα ψητή που μας περίσσεψε από το τραπέζι της γιορτής σε μικρά κομμάτια
  • 12 αραβικά πιτάκια
  • 5 - 6 ντομάτες λιαστές (διατηρημένες στο λάδι, για να είναι τρυφερές)
  • 2 - 3 κ.γ. τσαλαφούτι ή κατίκι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα
  • φύλλα μαντζουράνας ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • ζεστό κόκκινο κρασί αρωματισμένο με φέτες πορτοκάλι και κανέλα

Εκτέλεση
  • Κόβουμε την ψητή γαλοπούλα και τη μοιράζουμε στα αραβικά πιτάκια. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες. Βάζουμε μερικά κομμάτια λιαστής ντομάτας σε κάθε πιτάκι, καθώς και το τσαλαφούτι ή κατίκι. Ψήνουμε τα πιτάκια στο γκριλ για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν τα υλικά. Πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Γαρνίρουμε με μαντζουράνα ή δυόσμο και σερβίρουμε. Προαιρετικά, σερβίρουμε τα πιτάκια με το ζεστό κόκκινο κρασί.
Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου