Τέλειος μεζές για το μεσημεριανό σας
Υλικά
Για τη φάβα
Για τους φαβοκεφτέδες
Εκτέλεση
Για τη φάβα
Για τους φαβοκεφτέδες
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τη φάβα
- ½ κιλό φάβα
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τους φαβοκεφτέδες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γραμμάρια φρυγανιά
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
- χυμό μισού λεμονιού
- ελιές
Εκτέλεση
Για τη φάβα
- Σε μια χύτρα ταχύτητος βράζουμε μισό κιλό φάβα με ένα ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, δυο σκελίδες σκόρδο, ένα ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Καλύπτουμε τα υλικά με ζεστό νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά με κλειστό καπάκι.
- Όταν κρυώσει η φάβα, την περνάμε από χειροκίνητο μύλο ή την πολτοποιούμε όπως αλλιώς μπορούμε (μίξερ, γουδί, πιρούνι).
Για τους φαβοκεφτέδες
- Μέσα στη φάβα ρίχνουμε όλα τα υλικά για να την πλάσουμε σε κεφτέ: τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο, την τριμμένη γραβιέρα και τη φρυγανιά.
- Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε στο ψυγείο μια ώρα να δέσει η ζύμη.
- Πλάθουμε στρογγυλές μπαλίτσες με τη φάβα. Στο κέντρο μπήγουμε μια ελιά, αφού της αφαιρέσουμε το κουκούτσι.
- Βουτάμε τους κεφτέδες στο αλεύρι και αφού κάψουμε λάδι για τηγάνισμα σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τους φαβοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε για 4 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου