ΜΕΝΟΥ

Pages

Φαβοκεφτέδες

Τέλειος μεζές για το μεσημεριανό σας








Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη φάβα
  • ½ κιλό φάβα
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τους φαβοκεφτέδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γραμμάρια φρυγανιά
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
  • χυμό μισού λεμονιού
  • ελιές

Εκτέλεση
Για τη φάβα
  • Σε μια χύτρα ταχύτητος βράζουμε μισό κιλό φάβα με ένα ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, δυο σκελίδες σκόρδο, ένα ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Καλύπτουμε τα υλικά με ζεστό νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  • Όταν κρυώσει η φάβα, την περνάμε από χειροκίνητο μύλο ή την πολτοποιούμε όπως αλλιώς μπορούμε (μίξερ, γουδί, πιρούνι).

Για τους φαβοκεφτέδες
  • Μέσα στη φάβα ρίχνουμε όλα τα υλικά για να την πλάσουμε σε κεφτέ: τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο, την τριμμένη γραβιέρα και τη φρυγανιά.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε στο ψυγείο μια ώρα να δέσει η ζύμη.
  • Πλάθουμε στρογγυλές μπαλίτσες με τη φάβα. Στο κέντρο μπήγουμε μια ελιά, αφού της αφαιρέσουμε το κουκούτσι.
  • Βουτάμε τους κεφτέδες στο αλεύρι και αφού κάψουμε λάδι για τηγάνισμα σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τους φαβοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε για 4 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου