Συνταγή : Αλεξάνδρα Μιμίκου
Μερίδες : για 8 τορτίγιες
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 05.11.2015
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 3 πράσινες πιπεριές
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 4 φέτες μπέϊκον γαλοπούλας Ifantis
- 4 φέτες τυρί Arla Havarti
- 6 τορτίγιες
- ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Για τη μαρινάδα
- 3 κ.σ μουστάρδα πικάντικη Klalamata Papadimitriou
- 1 κ.σ. θυμάρι
- ξύσμα & χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι - πιπέρι
Για το ντιπ μουστάρδας
- 2 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη Klalamata Papadimitriou
- 4 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
- ξύσμα & χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κλων. θυμάρι
- ½ κ.γ. πάπρικα
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε την πικάντικη μουστάρδα, το θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί, για 20-30 λεπτά.
- Στη συνέχεια μαγειρεύουμε το κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Κόβουμε σε λωρίδες και προσθέτουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μπέικον γαλοπούλας ψιλοκομμένο, το havarti κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε κάθε τορτίγια, βάζουμε μία στρώση από το μείγμα με το κοτόπουλο και προσθέτουμε λίγο havarti.
- Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολό, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι ή σε ένα πυρέξ, πασπαλίζοντας κάθε μία με λίγο havarti.
- Έπειτα τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 8-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε τις τορτίγιες με το ντιπ της πικάντικης μουστάρδας και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου