ΜΕΝΟΥ

Pages

Τορτίγιες με κοτόπουλο, μπεικον γαλοπούλας & ντιπ μουστάρδας




Τορτίγιες για όλες τις ώρες









Συνταγή :  Αλεξάνδρα Μιμίκου
Μερίδες : για 8 τορτίγιες
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 05.11.2015

  
Υλικά
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 πράσινες πιπεριές
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 4 φέτες μπέϊκον γαλοπούλας Ifantis
  • 4 φέτες τυρί Arla Havarti
  • 6 τορτίγιες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι

Για τη μαρινάδα
  • 3 κ.σ μουστάρδα πικάντικη Klalamata Papadimitriou
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • ξύσμα & χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι - πιπέρι

Για το ντιπ μουστάρδας
  • 2 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη Klalamata Papadimitriou
  • 4 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα & χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κλων. θυμάρι
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση
  • Κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε την πικάντικη μουστάρδα, το θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί, για 20-30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια μαγειρεύουμε το κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε σε λωρίδες και προσθέτουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μπέικον γαλοπούλας ψιλοκομμένο, το havarti κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε κάθε τορτίγια, βάζουμε μία στρώση από το μείγμα με το κοτόπουλο και προσθέτουμε λίγο havarti.
  • Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολό, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι ή σε ένα πυρέξ, πασπαλίζοντας κάθε μία με λίγο havarti.
  • Έπειτα τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 8-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρουμε τις τορτίγιες με το ντιπ της πικάντικης μουστάρδας και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου