ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιλάφι με αγκινάρες και γαρίδες

Πιλάφι με αγκινάρες και γαρίδες












Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄,  Μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬



Υλικά
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 4 βάσεις αγκινάρας κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες. Τις βγάζουμε και τις κρατάμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τις αγκινάρες μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. 
  • Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε ξανά και αλατοπιπερώνουμε καλά. 
  • Επαναφέρουμε τις γαρίδες και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και τον μαϊντανό κι ανακατεύουμε ξανά. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με τη φρυγανιά. 
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε το φαγητό για 20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου