ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με σπανάκι και χτένια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
Για την κρέμα σπανάκι
  • 300 γρ. σπανάκι, ζεματισμένο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • μία πρέζα αλάτι
  • πιπέρι, κατά βούληση

Για το ριζότο
  • 2 κ.σ. + 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 2 φλ. ρύζι exotic arborio
  • ½ φ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 6 φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών, ζεστό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 12 χτένια
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
Για την κρέμα σπανάκι
  • Χτυπάμε στο μούλτι το σπανάκι με το ελαιόλαδο, μέχρι να πολτοποιηθεί το σπανάκι και να γίνει κρέμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό από το σπανάκι που ζεματίσαμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για το ριζότο
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ.ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή.
  • Προσθέτουμε το ρύζι exotic arborio και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε ½ φλ. ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
  • Συνεχίζουμε να ρίχνουμε μεγάλες κουταλιές από το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και μαγειρεύουμε για άλλα 3-5 λεπτά, μέχρι το ριζότο να χυλώσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, άνηθο και την κρέμα σπανάκι.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη το ριζότο, διατηρώντας το ζεστό.
  • Σε τηγάνι σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα χτένια για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  • Σερβίρουμε το ριζότο, τοποθετούμε επάνω τα χτένια και γαρνίρουμε με δυόσμο.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου