ΜΕΝΟΥ

Pages

Πράσινη σαλάτα με ψητό σολομό, γκρέιπφρουτ και κρέμα βαλσάμικου ρόδι

Πράσινη σαλάτα με ψητό σολομό, γκρέιπφρουτ και κρέμα βαλσάμικου ρόδι








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
Για το dressing
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια*
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • ½ κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

*κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια


Για το σολομό
  • 2 φιλέτα σολομού, 300 γρ. / φιλέτο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι, χυμός

Για τη σαλάτα
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 4 φλ. φύλλα baby σπανάκι
  • 4 φλ. φύλλα baby ρόκα
  • 4 φλ. φύλλα μωβ μαρούλι
  • 2 φλ. φασολάκια στρόγγυλα, βρασμένα
  • 1 γκρέιπφρουτ, τη σάρκα του, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC .
  • Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικου ρόδι με stevia*, το ελαιόλαδο, το χοντρό αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού, τυλίγουμε προσεκτικά και σφιχτά τα ψάρια σε φάκελο και τα ψήνουμε για 10λεπτά.
  • Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα σολομού να αποκτήσουν μία ελαφρώς ξεροψημένη κρούστα.
  • Βγάζουμε τα ψάρια από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη, διατηρώντας τα ζεστά.
  • Βάζουμε το κουκουνάρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρή ουσίας, το ψήνουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντάς το συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, τη ρόκα, το μωβ μαρούλι, τα φασολάκια, το καβουρδισμένο κουκουνάρι και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια.
  • Αφαιρούμε τα φιλέτα σολομού από το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
  • Προσθέτουμε το γκρέιπφρουτ και την κόκκινη πιπεριά και ανακατεύουμε απαλά.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing με κρέμα βαλσάμικου ρόδι με stevia* και σερβίρουμε.
*κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου