ΜΕΝΟΥ

Pages

Γιορτινή σαλάτα με ρόδι και πράσινο μήλο


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
Για τη σαλάτα

  • 600 γρ. ανάμεικτα σαλατικά
  • 200 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο ζουλιέν
  • 100 γρ. ρόδι, σπόρους
  • 15 γρ. τραγανό προσούτο
  • 40 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 400 γρ. βινεγκρέτ ρόδι
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ ρόδι

  • 5 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 200 γρ. χυμός ρόδι
  • 20 γρ. γρεναδίνη
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ξίδι, προαιρετικά

Εκτέλεση
Για τη σαλάτα

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα σαλατικά με το πράσινο μήλο, τα φουντούκια και το ρόδι. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε ρίχνοντας το τραγανό προσούτο από πάνω.

Για τη βινεγκρέτ ρόδι

  • Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε τον χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/2 της ποσότητας. Σουρώνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, τον συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου