ΜΕΝΟΥ

Pages

Χριστουγεννιάτικα ρολλά με βούτυρο Kerrygold, ζάχαρη και κανέλα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 10 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 95΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
Για τα ρολλά
  • 125 γρ. βούτυρο Kerrygold
  • 600 ml γάλα
  • 50 γρ. μαγιά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη ή κοπανισμένο

Για τη γέμιση
  • βούτυρο Kerrygold, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ζάχαρη
  • κανέλα

Διαδικασία

  • Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε μέσα το βούτυρο. Προσέχουμε να μην βράσει, αλλά να έχει περίπου τη θερμοκρασία του σώματος.
  • Λιώνουμε μέσα και τη μαγιά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 60 περίπου λεπτά.
  • Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 cm και απλώνουμε σ’ όλη την επιφάνεια βούτυρο, μετά κανέλα και ζάχαρη.
  • Πιάνουμε την μια μεριά του φύλλου και την τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι, μέχρι να φτάσει στην άλλη μεριά.
  • Μ’ ένα μαχαίρι κόβουμε φέτες 2-3 cm.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
  • Ψήνουμε στους 225°C για 12-15 λεπτά, να ροδίσουν λίγο από πάνω.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου