ΜΕΝΟΥ

Pages

Στραπατσάδα με βλίτα και ντομάτα


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 14΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Στραπατσάδα ή καγιανάς. Όπως και να το λέτε σημασία έχει το αποτέλεσμα στο πιάτο μας.
 
Υλικά
  • 300 γρ. βλίτα, καλά πλυμένα
  • 6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό μικρό, τριμμένο
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα βλίτα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, την πιπεριά και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά, να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  • Ρίχνουμε τα αυγά και το τυρί, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να σφίξει η στραπατσάδα, αλλά να παραμείνει ζουμερή. Σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί.

Στο ποτήρι μας

  • σερβίρουμε έναν δροσερό ορεινό Ροδίτη.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου