ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με ψητά χειμωνιάτικα λαχανικά

Τάρτα με ψητά χειμωνιάτικα λαχανικά









Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30', Ψήσιμο 45' - 55'
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
  • 1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη, 850 γρ.
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
  • 4 μικρά παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 300 γρ. κολοκύθα σε κύβους
  • 4 μανιτάρια καφέ, κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σούπας θυμάρι
  • 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 2 κ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 200 γρ. γραβιέρα ή έμενταλ, τριμμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
  • Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C (με αέρα). Σε ένα βαθύ ταψάκι βάζετε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο και πασπαλίζετε με το θυμάρι και το δενδρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για περίπου 20 - 30 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. 
  • Απλώνετε τη σφολιάτα σε μακρόστενη φόρμα καλά λαδωμένη. Πασπαλίζετε τον πάτο με το μισό τριμμένο τυρί. Απλώνετε τα λαχανικά από πάνω και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε την τάρτα για περίπου 25 λεπτά.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου