ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαλοπούλα με κάστανα και κυδώνια

Θέλετε μια συνταγή για χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα που δεν αποτυγχάνει ποτέ; Ακολουθήστε αυτήν παρακάτω.

Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΗ μέσα στο εσωτερικό του πουλερικού: Μη βάζετε ρύζια, κιμάδες κλπ στην κοιλιά της γαλοπούλας, το ξηραίνουν και το βαραίνουν, δεν το νοστιμίζουν.

Προτείνω «γέμιση» εξωτερική, με δοκιμασμένα προϊόντα που αρέσουν σε όλους: κάστανα, κυδώνια, μπέηκον, δαμάσκηνα, πατατούλες.
Μπείτε στην κουζίνα σας με αυτοπεποίθηση ότι φέτος θα φάτε μια σωστή γαλοπούλα. Χρειάζονται περίπου 4 ώρες ώσπου να σερβιριστεί στο τραπέζι, υπολογίστε!


Συνταγή : iefimerida.gr
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 4+ ώρες περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Υλικά
  • 1 γαλοπούλα φρέσκια
  • 2 σακουλάκια κάστανα προβρασμένα -Στο σούπερ μάρκετ
  • 2 σακουλάκια δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
  • 1-2 κυδώνια
  • Δύο σακουλάκια μικρές πατάτες baby
  • 3-5 φετούλες μπέικον -Φροντίστε να είναι καλής ποιότητας, όχι στο σούπερ μάρκετ
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • Αλάτι χοντρό θαλασσινό, πιπέρι
  • 1 μεγάλη γάστρα

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο σας καλά στους 200 βαθμούς
  • Τοποθετείτε τη γαλοπούλα σας στη γάστρα
  • Αλατίστε, πιπερώστε το στομάχι της
  • Καθαρίστε τις πατατούλες και τοποθετήστε ολόγυρα
  • Βάλτε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα ολόγυρα
  • Κόψτε τα κυδώνια στα τέσσερα, καθαρίστε τα και προσθέστε τα στη γάστρα
  • Κόψτε σε κομμάτια το μπέικον και προσθέστε το στο μείγμα
  • Ελαιόλαδο παντού και βούτυρο παντού
  • Αλάτι και πιπέρι παντού
  • 1 ποτήρι νερό
  • Κλείνετε τη γάστρα και την βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο
  • 4 κιλά γαλοπούλα ίσον 4 ώρες -Ελέγξτε τα υγρά, ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι στην πορεία

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου