ΜΕΝΟΥ

Pages

Φωλιές με κάστανα και τυριά

Φωλιές με κάστανα και τυριά








Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 10 - 11 φωλιές
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30', Ψήσιμο 20'
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη, 450 γρ.
  • 1 φλ. τριμμένα κάστανα, βρασμένα ή ψημένα (200 γρ.)
  • 140 γρ. μανούρι
  • 160 γρ. ξινομυζήθρα
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • λίγο φρέσκο θυμάρι, ρίγανη και ψιλοκομμένο τσάιβς
  • αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο
 
Διαδικασία
  • Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  • Χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ και προσθέτετε το μανούρι τριμμένο, την ξινομυζήθρα λιωμένη, την κρέμα γάλακτος, τα κάστανα και τα αρωματικά. Αλατοπιπερώνετε. 
  • Αλείφετε κάθε κομμάτι φύλλου με λάδι. Κόβετε τα φύλλα σε 2 λωρίδες κατά μήκος και κάθε λωρίδα σε 3 κομμάτια. Τοποθετείτε από 6 κομμάτια φύλλο το ένα πάνω στο άλλο και ακτινωτά, σε βουτυρωμένες μικρές φόρμες για μάφιν, και τα πιέζετε να σχηματιστεί φωλιά. 
  • Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Μοιράζετε στο κέντρο των μικρών σουφλέ φωλιών τη γέμιση και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
  • Σερβίρετε τις φωλιές αμέσως, με πράσινη σαλάτα.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου