ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαρλότ σοκολάτα

Σαρλότ σοκολάτα








Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30'.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 2 πακέτα σαβαγιάρ ​
  • 600 ml γάλα
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 1 πλάκα Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. μπισκότα σπασμένα στο χέρι
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα για μούλιασμα σαβαγιάρ
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ για το μούλιασμα των σαβαγιάρ
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ

Διαδικασία

  • Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και προσθέτετε το κονιάκ. Λιώνετε το βούτυρο με την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ και τα προσθέτετε στην κρέμα. 
  • Κόβετε τα σαβαγιάρ στη μέση και τα μουλιάζετε μέσα στο υπόλοιπο γάλα με το κονιάκ. Τα στρώνετε γύρω-γύρω σε ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκατοστών. Στρώνετε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ ως βάση. 
  • Προσθέτετε τα μπισκότα και όσα σαβαγιάρ σας περίσσεψαν και απλώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση. 
  • Γαρνίρετε με τις Νιφάδες Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου