ΜΕΝΟΥ

Pages

Βασική συνταγή για ψητά καρότα

Βασική συνταγή για ψητά καρότα της Νένας Ισμυρνόγλου.









Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 1 κιλό καρότα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, χήσιμο 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 1 κιλό λεπτά καρότα, καθαρισμένα, ολόκληρα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 60 ml μπράντι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
  • αλατοπίπερο.

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί. Aπλώνουμε τα καρότα στο ταψί, σε μία στρώση. 
  • Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι, το μπράντι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. 
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά ανακατεύοντας. 
  • Περιχύνουμε με το μείγμα τα καρότα, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (ανάλογα με το πάχος τους). 
  • Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
  • Ξεφουρνίζουμε και τα χρησιμοποιούμε σε σαλάτες ή τα απολαμβάνουμε ως έχουν.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου