Ένα διαφορετικό στιφάδο για τους λάτρεις των λαχανικών.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
- 2 μικρές ντομάτες, κομμένη σε κύβους
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 225 γρ ντοματοπελτέ
- 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
- 1/2 φλ νερό
Εκτέλεση
- Κόβουμε τη μελιτζάνα, τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε κύβους. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τον ντοματοπελτέ, το κύμινο, το πιπέρι, το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα λαχανικά και βράζουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα.
- Σερβίρουμε το στιφάδο σκέτο ή εναλλακτικά με κινόα ή ρύζι.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου