Μία δροσιστική σαλάτα για το τραπέζι σας.
Συνταγή : Έφη Γιαλούση.
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 12 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 3 ντομάτες μέτριες κομμένες σε χοντρές φέτες
- ½ κιλό γλιστρίδα (αντράκλα)
- ½ φλιτζάνι ελιές θρούμπες, χωρίς κουκούτσια
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. σούπας ξερή
Για τη sauce
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Aφαιρούμε τα κοτσανάκια από τη γλιστρίδα, αφήνοντας μόνο τα φύλλα και τις τρυφερές κορφές της. Την πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και την αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας τη γλιστρίδα με τις φέτες ντομάτας και τις ελιές. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια, χτυπάμε με πιρούνι τα υλικά για τη sauce μέσα σε μπολάκι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη sauce και σερβίρουμε.
Tip
- Αντί για γιαούρτι, μπορούμε απλώς να χρησιμοποιήσουμε μπόλικο λάδι και ξίδι. Το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι εξίσου φίνο και ελαφρύ.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου