Φανταστικός συνδυασμός ζυμαρικών με θαλασσινά για ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.
Υλικά
Eκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Νίκη Μηταρέα.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. λινγκουίνι
- 400 γρ. μύδια με το κέλυφος
- 300 γρ. κυδώνια
- 400 γρ. αχηβαδάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 πιπερίτσα καυτερή
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Eκτέλεση
- Πλένουμε με άφθονο νερό όλα τα θαλασσινά. Σοτάρουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την πιπερίτσα και τα θαλασσινά, αφήνουμε για 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ρίγανη, και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Bράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente (να κρατάνε). Σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε αμέσως με τη σάλτσα. Pαντίζουμε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου