ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με πλιγούρι, ντομάτα, αγγούρι και μυρωδικά

Δροσερή σαλάτα που μπορείτε να την δοκιμάσετε σαν ένα ελαφρύ γεύμα.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 1 ώρα, Αναμονή 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κούπα στεγνό πλιγούρι (μουλιασμένο σε ½ κούπα νερό για 1 ώρα)
  • 3 κούπες ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κούπες ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 κούπες τεμαχισμένο αγγούρι
  • 1 κούπα τεμαχισμένη ντομάτα
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. αλατοπίπερο
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό για 1 ώρα.
  • Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα λαχανικά σε μικρές μπουκιές.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
  • Aνακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 30 λεπτά πριν σερβίρουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα κουκουνάρι, σταφίδες και αμύγδαλα για γαρνίρισμα.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου