Αυστριακό πιάτο βασισμένο σε λεπτοκομμένο κρέας το οποίο έχει χτυπηθεί
με τον μπάτη και αφού παναριστεί με αβγό και φρυγανιά, τηγανίζεται.
Υλικά
Eκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 6΄- 7΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 σνίτσελ
- 1 αβγό χτυπημένο
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 κουτ. σούπας λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λεμόνι σε φέτες για το σερβίρισμα
Eκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ, τα αλευρώνουμε και ακολούθως τα βουτάμε πρώτα στο χτυπημένο αβγό και μετά στη γαλέτα. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το βούτυρο και το λάδι μαζί και τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε πολύ δυνατή φωτιά, γρήγορα κι από τις δυο μεριές. Σερβίρουμε τα σνίτσελ με φέτες λεμονιού και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου