Υπέροχη δροσερή και νόστιμη σαλάτα με σέλερι, γαλοπούλα και ξυνόμηλο!!
Για την σάλτσα:
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1 μεγάλο σγουρό μαρούλι
- 1 καρδιά σέλερι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 ξυνόμηλα κομμένα σε κυβάκια
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
- 300γρ. στήθος γαλοπούλας ψημένο σε κύβους
- 2 κουταλιές της σούπας καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Για την σάλτσα:
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- αλάτι
- πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε καλά τα φύλλα από το μαρούλι και το σέλερι.
- Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε.
- Κόβουμε σε χονδρά κομμάτια το μαρούλι και το σέλερι σε λεπτές φέτες.
- Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, τα ξινόμηλα, τα κρεμμυδάκια και τη γαλοπούλα. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
- Σε ένα σκέυος – δοχείο γυάλινο που κλείνει καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ξίδι και το αλάτι.
- Ανακινούμε πολύ καλά και περιχύνουμε με αυτή τη σάλτσα τη σαλάτα.
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου