Μία πρόταση του Chef Domenico (Mimo) Licchelli
Ημέρα προβολής 17/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - chefonair.gr
Ημέρα προβολής 17/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1 ντομάτα
- 5 ντοματίνια
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 3-4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- ¼ κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 5-6 φύλλα βασιλικού
- 1 κλων. θυμάρι
- Αλάτι-πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε το σκόρδο σε νερό για να μην πικρίζει.
- Βάζουμε σε ένα ταψί ολόκληρες τις πιπεριές, την ντομάτα και τα ντοματίνια.
- Ψήνουμε, για 20 λεπτά τις πιπεριές και για 10 λεπτά τις ντομάτες, στους 180-200 βαθμούς.
- Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το βρασμένο σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε αλάτι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και την καστανή ζάχαρη.
- Σωτάρουμε σε ένα άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο το βρασμένο σκόρδο, τον βασιλικό, την ψητή ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τα ψημένα ντοματίνια ξεφλουδισμένα, αλάτι και μαϊντανό.
- Κόβουμε και βγάζουμε τα σπόρια από τις ψημένες πιπεριές.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, βασιλικό, θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τις ντομάτες, από πάνω τις πιπεριές, το κρεμμύδι, βασιλικό και θυμάρι.
Πηγή - chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου