ΜΕΝΟΥ

Pages

Πεπερονάτα

Μία πρόταση του Chef Domenico (Mimo) Licchelli


Ημέρα προβολής 17/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.





 ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~

  • 1 ντομάτα
  • 5 ντοματίνια
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 3-4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • ¼ κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 5-6 φύλλα βασιλικού
  • 1 κλων. θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι
 
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε το σκόρδο σε νερό για να μην πικρίζει.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί ολόκληρες τις πιπεριές, την ντομάτα και τα ντοματίνια.
  • Ψήνουμε, για 20 λεπτά τις πιπεριές και για 10 λεπτά τις ντομάτες, στους 180-200 βαθμούς.
  • Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το βρασμένο σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Ρίχνουμε αλάτι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και την καστανή ζάχαρη.
  • Σωτάρουμε σε ένα άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο το βρασμένο σκόρδο, τον βασιλικό, την ψητή ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τα ψημένα ντοματίνια ξεφλουδισμένα, αλάτι και μαϊντανό.
  • Κόβουμε και βγάζουμε τα σπόρια από τις ψημένες πιπεριές.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, βασιλικό, θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τις ντομάτες, από πάνω τις πιπεριές, το κρεμμύδι, βασιλικό και θυμάρι.


Πηγή - chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου