Αυτή η συνταγή είναι ιδανικά καλοκαιρινή. Ελαφρυά με λίγες θερμίδες και πολύ νόστιμη.
Χρόνος Προετοιμασίας 60'
Για τη σάλτσα click εδώ
Tip :
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 60'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 4 άτομα
- 8 λαζάνια βρασμένα
- 25 ml. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
- 2 κολοκυθάκια μέτρια, τριμμένα και μετά στημένα
- 100 γρ. ρικότα τριμμένο
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 αυγό μεγάλο, χτυπημένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κλασσική ιταλική σάλτσα περίπου 200 ml.
- 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1/2 ματσάκι βασιλικό προεραιτικά
Για τη σάλτσα click εδώ
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Απλώνουμε τη σάλτσα μας στο ταψί ή στο πυρέξ που θα φτιάξουμε τα λαζάνια μας.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο για περίπου 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα και στημένα κολοκύθια αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά μας να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το μίγμα των κολοκυθιών μαζί με το τυρί ρικότα την παρμεζάνα το αυγό και αν θέλουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
- Σε καθαρή επιφάνεια βάζουμε τα λαζάνια μας που τα έχουμε βράσει και έχουμε σουρώσει καλά από τα νερά.
- Παίρνουμε 1 – 2 κ.σ. από το μίγμα κολοκυθιών και τυριών και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του λαζανιού μας.
- Στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε στο πυρέξ ή στο ταψί μας που έχουμε απλώσει ένα μέρος της σάλτσας, με την ένωση να βρίσκεται στην κάτω πλευρά.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα λαζάνια μας.
- Στη συνέχεια απλώνουμε επάνω σε κάθε λαζάνι λίγη από τη σάλτσα που μας έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε τριμμένη μοτσαρέλα.
- Σκεπάζουμε το πυρέξ μας με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο φούρνο να ψηθεί περίπου για 40 λεπτά ή μέχρι τα τυριά μας στο εσωτερικό από τα λαζάνια να έχουν λιώσει.
- Αποσύρουμε το πυρέξ από το φούρνο πασπαλίζουμε με το βασιλικό που έχουμε ψιλοκόψει και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
Tip :
- μπορούμε αντί για ξερή μοτσαρέλα να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκια κομμένη σε κομματάκια
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου