ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαζάνια με τρία τυριά και κολοκυθάκια

Αυτή η συνταγή είναι ιδανικά καλοκαιρινή. Ελαφρυά με λίγες θερμίδες και πολύ νόστιμη.

Χρόνος Προετοιμασίας 60'






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 4 άτομα
  • 8 λαζάνια βρασμένα
  • 25 ml. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 2 κολοκυθάκια μέτρια, τριμμένα και μετά στημένα
  • 100 γρ. ρικότα τριμμένο
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αυγό μεγάλο, χτυπημένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κλασσική ιταλική σάλτσα περίπου 200 ml.
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό προεραιτικά

Για τη σάλτσα click εδώ

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Απλώνουμε τη σάλτσα μας στο ταψί ή στο πυρέξ που θα φτιάξουμε τα λαζάνια μας.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο για περίπου 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα και στημένα κολοκύθια αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά μας να μαλακώσουν.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το μίγμα των κολοκυθιών μαζί με το τυρί ρικότα την παρμεζάνα το αυγό και αν θέλουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
  • Σε καθαρή επιφάνεια βάζουμε τα λαζάνια μας που τα έχουμε βράσει και έχουμε σουρώσει καλά από τα νερά. 
  • Παίρνουμε 1 – 2 κ.σ. από το μίγμα κολοκυθιών και τυριών και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του λαζανιού μας. 
  • Στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε στο πυρέξ ή στο ταψί μας που έχουμε απλώσει ένα μέρος της σάλτσας, με την ένωση να βρίσκεται στην κάτω πλευρά.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα λαζάνια μας. 
  • Στη συνέχεια απλώνουμε επάνω σε κάθε λαζάνι λίγη από τη σάλτσα που μας έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε τριμμένη μοτσαρέλα.
  • Σκεπάζουμε το πυρέξ μας με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο φούρνο να ψηθεί περίπου για 40 λεπτά ή μέχρι τα τυριά μας στο εσωτερικό από τα λαζάνια να έχουν λιώσει. 
  • Αποσύρουμε το πυρέξ από το φούρνο πασπαλίζουμε με το βασιλικό που έχουμε ψιλοκόψει και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Tip :
  • μπορούμε αντί για ξερή μοτσαρέλα να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκια κομμένη σε κομματάκια


Πηγή - cookbox.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου