Μία συνταγή από τον Chef Κώστα Σκανδάλη που θα σας ενθουσιάσει.
Ημέρα προβολής 06/06/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
Πηγή - Chef On Air
Ημέρα προβολής 06/06/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1 κιλό συκώτι μόσχου
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 καρότο
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
- 5-6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- ¼ κ.γ. εστραγκόν ξερό
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 2 φλ. λευκό κρασί
- 1 κλων. δενδρολίβανο
- 1 κλων. θυμάρι
- Αλάτι- πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Κόβουμε το συκώτι σε μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε πιπέρι.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το συκώτι.
- Κόβουμε τα καρότα, την πιπεριά, τα κρεμμύδια και την πιπεριά Φλωρίνης.
- Αφαιρούμε το συκώτι από το τηγάνι και σωτάρουμε τα λαχανικά.
- Βάζουμε ντοματοπελτέ και σβήνουμε με κρασί.
- Κόβουμε και ρίχνουμε τη ντομάτα, νερό, το εστραγκόν, το πιπέρι καγιέν, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και αλάτι. Τα αφήνουμε, για 10 λεπτά, να μαγειρευτούν.
- Προσθέτουμε, 5 λεπτά πριν το τέλος, το συκώτι στη σάλτσα και αφήνουμε να μαγειρευτούν άλλα 3-4 λεπτά.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου