ΜΕΝΟΥ

Pages

Συκώτι μόσχου με λαχανικά

Μία συνταγή από τον Chef Κώστα Σκανδάλη που θα σας ενθουσιάσει.

Ημέρα προβολής 06/06/2014. 
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1 κιλό συκώτι μόσχου
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 καρότο
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
  • 5-6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • ¼ κ.γ. εστραγκόν ξερό
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κλων. δενδρολίβανο
  • 1 κλων. θυμάρι
  • Αλάτι- πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Κόβουμε το συκώτι σε μικρά κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε πιπέρι.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το συκώτι.
  • Κόβουμε τα καρότα, την πιπεριά, τα κρεμμύδια και την πιπεριά Φλωρίνης.
  • Αφαιρούμε το συκώτι από το τηγάνι και σωτάρουμε τα λαχανικά.
  • Βάζουμε ντοματοπελτέ και σβήνουμε με κρασί.
  • Κόβουμε και ρίχνουμε τη ντομάτα, νερό, το εστραγκόν, το πιπέρι καγιέν, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και αλάτι. Τα αφήνουμε, για 10 λεπτά, να μαγειρευτούν.
  • Προσθέτουμε, 5 λεπτά πριν το τέλος, το συκώτι στη σάλτσα και αφήνουμε να μαγειρευτούν άλλα 3-4 λεπτά.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου