ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτοπουλο με φινοκιο & γλυκάνισο

Μία κλασική πρόταση από τον Chef Μιχάλη Πουλαράκη

Ημέρα προβολής 05/06/2014.  
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φινόκιο
  • ½ κ.γ. γλυκάνισο
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 4 κ.σ. μάραθο
  • ½ φλ. ξινόγαλο
  • Αλεύρι (για το πανάρισμα)
  • 5-6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι - πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
  • Ρίχνουμε τον γλυκάνισο και πατάμε ελαφρά να κολλήσει.
  • Αλευρώνουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει.
  • Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο και τον μάραθο. 
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ζωμό κότας και λίγο νερό. 
  • Προσθέτουμε λίγο ακόμα γλυκάνισο, το ξινόγαλο και αφήνουμε να μαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσει το φινόκιο και να μελώσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με φινόκιο και γλυκάνισο και πασπαλίζουμε με μάραθο ψιλοκομμένο.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου