Μία κλασική πρόταση από τον Chef Μιχάλη Πουλαράκη
Ημέρα προβολής 05/06/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Πηγή - Chef On Air
Ημέρα προβολής 05/06/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 1 φινόκιο
- ½ κ.γ. γλυκάνισο
- 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- 4 κ.σ. μάραθο
- ½ φλ. ξινόγαλο
- Αλεύρι (για το πανάρισμα)
- 5-6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Αλάτι - πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
- Ρίχνουμε τον γλυκάνισο και πατάμε ελαφρά να κολλήσει.
- Αλευρώνουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει.
- Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο και τον μάραθο.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ζωμό κότας και λίγο νερό.
- Προσθέτουμε λίγο ακόμα γλυκάνισο, το ξινόγαλο και αφήνουμε να μαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσει το φινόκιο και να μελώσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με φινόκιο και γλυκάνισο και πασπαλίζουμε με μάραθο ψιλοκομμένο.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου