ΜΕΝΟΥ

Pages

Μελιτζάνες στον φούρνο με ντομάτα, τυριά και δυόσμο

Η μελιτζάνα θεωρείται "βασιλιάς" των καλοκαιρινών λαχανικών! Μπορείτε να την φάτε με διάφορους τρόπους, αρκεί να έχετε λίγο χρόνο για να την ετοιμάσετε και πολύ φαντασία για να την δοκιμάσετε.



Υλικά:

  • 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2/3 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
  • 600 γρ. ντοματάκια φρέσκα, ξεφλουδισμένα, χωρίς σπόρους και τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φέτα κομματιασμένη
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε ροδέλες, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις βάζετε σε σουρωτήρι για να ξεπικρίσουν. 
  • Τις αφήνετε 20' και κατόπιν τις ξεπλένετε σε απορροφητικό χαρτί. 
  • Τις αλευρώνετε πολύ ελαφρά.
  • Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες λίγες λίγες (θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μισό περίπου ελαιόλαδο). 
  • Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν και από τις δύο πλευρές, τις βγάζετε και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. 
  • Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον ντοματοχυμό και το αλατοπίπερο και βράζετε τη σάλτσα 15'-20'.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε ή το βασιλικό ή το μαϊντανό.
  • Ανακατεύετε καλά. 
  • Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε πυρίμαχο σκεύος κατά στρώσεις, βάζοντας ανάμεσα μείγμα τυριών και σάλτσα ντομάτας. 
  • Ψήνετε 15' στους 200° C και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Πηγή - mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου