Η μελιτζάνα θεωρείται "βασιλιάς" των καλοκαιρινών λαχανικών! Μπορείτε να την φάτε με διάφορους τρόπους, αρκεί να έχετε λίγο χρόνο για να την ετοιμάσετε και πολύ φαντασία για να την δοκιμάσετε.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Πηγή - mama365.gr
- 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
- 2/3 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
- 600 γρ. ντοματάκια φρέσκα, ξεφλουδισμένα, χωρίς σπόρους και τριμμένα στον τρίφτη
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. φέτα κομματιασμένη
- 150 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι - πιπέρι
- Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε ροδέλες, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις βάζετε σε σουρωτήρι για να ξεπικρίσουν.
- Τις αφήνετε 20' και κατόπιν τις ξεπλένετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τις αλευρώνετε πολύ ελαφρά.
- Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες λίγες λίγες (θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μισό περίπου ελαιόλαδο).
- Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν και από τις δύο πλευρές, τις βγάζετε και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον ντοματοχυμό και το αλατοπίπερο και βράζετε τη σάλτσα 15'-20'.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε ή το βασιλικό ή το μαϊντανό.
- Ανακατεύετε καλά.
- Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε πυρίμαχο σκεύος κατά στρώσεις, βάζοντας ανάμεσα μείγμα τυριών και σάλτσα ντομάτας.
- Ψήνετε 15' στους 200° C και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.
Πηγή - mama365.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου