Λιχουδιά χωρίς πολλές τύψεις με απλά και εύκολα υλικά
Απαιτούμενος χρόνος: 10΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Για τις κροκέτες
Για το τηγάνισμα
Για το τηγάνισμα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 10΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 1 φλιτζάνι αρακά
- 2 αυγά
- 3 τριμμένες πατάτες
- 1 τριμμένο καρότο
- 3 τριμμένα κολοκυθάκια
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
Για το τηγάνισμα
- 2 αυγά
- Τριμμένη φρυγανιά
- Ελαιόλαδo
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τις κροκέτες- Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις πατάτες, τον αρακά, το καρότο, τα κολοκυθάκια, την μουστάρδα και ανακατεύουμε.
- Μόλις μαλακώσουν τα αφήνουμε σε ένα μπολ να κρυώσουν.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μπολ και ζυμώνουμε τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι. μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο.
- Πλάθουμε σε κροκέτες και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Για το τηγάνισμα
- Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τις κροκέτες αφού πρώτα τις έχουμε περάσει από 2 χτυπημένα αυγά και έπειτα από τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε από 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μέτα τις στραγγίζουμε και απολαμβάνουμε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου