ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοσαλάτα με χταπόδι και φρέσκο κρεμμυδάκι

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 2 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
  • 1 φλ. ξύδι
  • 3 φλ. νερό
  • 1 κ.γ. πιπέρι, σε κόκκους
  • 1 κ.γ. μπαχάρι, σε κόκκους
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 800 γρ. χταπόδι
  • 5 πατάτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια, χυμό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, το ξύδι, το νερό και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, προσθέτουμε το πιπέρι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το χταπόδι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 30-40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
  • Αποσύρουμε το χταπόδι από τη φωτιά, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Παράλληλα με το χταπόδι ετοιμάζουμε τις πατάτες.
  • Πλένουμε τις πατάτες καλά, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά και τις μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χταπόδι, τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε απαλά.
  • Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου