ΜΕΝΟΥ

Pages

Πασχαλινά κουλουράκια κανέλας με ελαιόλαδο και σουσάμι

Πασχαλινά κουλουράκια κανέλας με ελαιόλαδο και σουσάμι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.







Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 30 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬



Υλικά

  • 600 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 βανίλια, σκόνη
  • μία πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ζάχαρη + 1 κ.γ. για το σουσάμι
  • ½ φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • σουσάμι, για πασπάλισμα


Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη λευκή και τη καστανή ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε τη σόδα στο φλιτζάνι με το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε, και μόλις φουσκώσει από το ανακάτεμα, αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ζάχαρη.
  • Ενώνουμε τα υγρά με τα στέρεα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC.
  • Πλένουμε το σουσάμι και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
  • Βάζουμε το σουσάμι σε καθαρή πετσέτα που δεν αφήνει χνούδι, το πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. ζάχαρη, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια στρόγγυλα, τα οποία περνάμε με σουσάμι.
  • Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαδωμένο ταψί, τα πασπαλίζουμε ξανά με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 175οC για 16 περίπου λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν επάνω σε σχάρα.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου