ΜΕΝΟΥ

Pages

Αλμυρό κέικ με τυρί τσένταρ και παρμεζάνα

Ένα λαχταριστό σνακ για όλες τις ώρες.





Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για μία φόρμα 11χ32 εκ. ή 18 μικρά τεμ
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 120 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. πολέντα
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. ξινόγαλο
  • 100 γρ. γάλα
  • 100 γρ. αβγά
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 γρ. τσένταρ (απλό ή καπνιστό)
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας


Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τη μισή παρμεζάνα και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά. 

Πηγή -  www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου