ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και καπνιστό ζαμπόν

Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και καπνιστό ζαμπόν








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 3 πατάτες μεγάλες
  • 2 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν, ψιλοκομμένο σε κύβους
  • 250 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
  • Πλένουμε, σκουπίζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε για 60 λεπτά.
  • Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
  • Αφαιρούμε το εσωτερικό της κάθε πατάτας και το διατηρούμε σε ένα μπολ μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Τοποθετούμε το άδειο κέλυφος κάθε πατάτας σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε το καπνιστό ζαμπόν και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τον κύβο κότας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το εσωτερικό από τις πατάτες, τη μοτσαρέλα, το τσένταρ και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Μόλις λιώσουν τα τυριά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Γεμίζουμε το κέλυφος κάθε πατάτας με το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τις πατάτες από το φούρνο, τις μεταφέρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου