ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπουγιουρντί με ντοματίνια και κρεμμύδια

Μπουγιουρντί με ντοματίνια και κρεμμύδια










Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά 
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σκόρδο, κομμένο σε φέτες
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ φλ. πεκορίνο
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 250 γρ. φέτα κατσικίσια
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. θρούμπι
  • δεντρολίβανο, για γαρνιτούρα


Διαδικασία
  • Σε ένα πυρέξ βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε από πάνω το πεκορίνο και ραντίζουμε με το βαλσάμικο.
  • Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Ανοίγουμε τον φούρνο, τοποθετούμε τη φέτα πάνω από τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θρούμπι.
  • Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι η φέτα να μαλακώσει και να αρχίσει να λιώνει.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, γαρνίρουμε με δεντρολίβανο και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου