ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπιφτέκια μπακαλιάρου

Λαχταριστά μπιφτέκια από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 16 Μπιφτέκια.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬



Υλικά
  • 3 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 400 γρ. μπακαλιάρο κατεψυγμένο, φιλεταρισμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το πλάσιμο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο + 1 κ.σ. για γαρνιτούρα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ λεμόνι, χυμό και ξύσμα + ½ λεμόνι, κομμένο σε φέτες, για γαρνιτούρα
  • 3/4 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • σπορέλαιο, για τηγάνισμα.


Διαδικασία
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σουρώνουμε τις πατάτες και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα σαν πουρέ.
  • Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον μπακαλιάρο όπως είναι, χωρίς να τον αποψύξουμε.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Προσοχή, δε χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου νερό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε και με ένα πιρούνι ή με τα χέρια θρυμματίζουμε πολύ καλά τον μπακαλιάρο, όσο είναι ακόμα ζεστός.
  • Μόλις κρυώσει λίγο το ψάρι, το ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες.
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βουτάμε στη τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να επικαλυφτούν πολύ καλά από όλες τις πλευρές.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει και τηγανίζουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αποσύρουμε τα μπιφτέκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  • Γαρνίρουμε με άνηθο, φέτες λεμονιού και σερβίρουμε τα μπιφτέκια μπακαλιάρου ζεστά.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου